Under tisdagen togs det första spadtaget för DB Schenkers nya terminal i Hudiksvall. Anläggningen blir toppmodern med bland annat automatiserad paketbana och automatisk vägning samt mätning av gods. Under tisdagen togs det första spadtaget för DB Schenkers nya terminal i Hudiksvall. Anläggningen blir toppmodern med bland annat automatiserad paketbana och automatisk vägning samt mätning av gods.

Första spadtaget för DB Schenkers nya gods- och paketterminal

Sistlidna tisdag firades byggstarten för DB Schenkers nya gods- och paketterminal i Hudiksvall. Kommunstyrelsens ordförande Mikael Löthstam (S) deltog vid ett symboliskt första spadtag, tillsammans med DB Schenker, fastighetsägaren Västra Hamnen-koncernen och byggbolaget Sidskogen.

Det blir spännande att följa bygget av den toppmoderna terminalen i Hudiksvall, säger Patrik Ellefsson, DB Schenkers distriktschef för Sundsvall, Örnsköldsvik och Hudiksvall.
– Terminalen ligger strategiskt och vi får en effektivare hantering av gods med paketbana, större ytor och moderna portlösningar. Samt ett inhägnat markplan och markplanshall för det större godset. För personalen blir det också ett lyft med modern arbetsmiljö och säkrare hantering, säger han.

Kommunstyrelsens ordförande Mikael Löthstam var en av de första att sätta en spade i jorden. En symbolisk insats som satte spår direkt.
– Det här spadtaget betyder mycket för kommunen och regionen då det stärker Hudiksvall, inte minst med tanke på kommunens fördelaktiga läge mellan Sundsvall och Gävle. Det bidrar till kommunens tillväxtstrategi och den vision kommunen antagit, säger han.

Den nya terminalen blir mer än dubbelt så stor som den befintliga i intilliggande Åkarnas hus och beräknas stå färdig 2024.

Om artikeln

Publicerad: 2023-05-31 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: GodstransportTPL Hudiksvall Lager Schenker Terminal