Roatels mikrohotell är välplanerade. Foto: Roatel. Roatels mikrohotell är välplanerade. Foto: Roatel.

Schenkers chaufförer får rabatt på mikrohotell

Tyska mikrohotelleverantören Roatel och DB Schenker har lanserat ett förmånsprogram för yrkesförare. Affären ger Schenkers partnerföretag möjlighet att boka övernattningar på Roatel till ett rabatterat pris på motsvarande 584 svenska kronor per natt.

Vi har tidigare berättat om att Roatel i Tyskland erbjuder mikrohotell för resande däribland chaufförer. Samtidigt sågar Transport Workers Union containerhotellen för chaufförer och menar att mikrohotellen omintetgör EU:s försök att åtgärda EU:s förarbrist som har sin grund i en ”brist på anständiga jobb”. Man oroar sig också för att det trånga boendet kommer att undergräva förarnas rätt att regelbundet återvända hem.

Icke desto mindre verkar mikrohotellen vara här för att stanna och det program Schenker har utformat är för att hjälpa yrkesförare att få ut det mesta av sina viloperioder så att de kan utföra sina arbetsuppgifter utvilade och utvilade.

Mikrohotellen ligger utmed de stora motorvägarna, är ljud- och värmeisolerade och har en elektrisk luftkonditionering med värme, en säng, ett eget badrum med dusch och toalett, handdukar och gratis Wi-Fi och satellit-TV. Det som saknas är möjlighet att laga mat.

För att boka till rabatterat pris måste Schenkers partnerföretag vara registrerade på Carrier Manager-plattformen och ange partnerkoden. Det lägsta priset är alltid garanterat under rabattkampanjer.

Foto: Roatel.
Foto: Roatel.

Om artikeln

Publicerad: 2023-08-22 09:31
Kategori: Nyheter
Taggar: Lagstadgad Vila Mikrohotell Mobilitetspaketet Roatel Schenker TWU