Region Väst

Listar alla artiklar taggade med: Region Väst

Åkeriets ”mycket viktiga transporter” kostade – igen

Bara två veckor efter att föraren fått både böter och sanktionsavgift för kör- och vilotidsöverträdelser av Västerås yrkestrafikgrupp, var det dags igen. Denna gång blev det stopp hos Trafikgrupp 4 Skara i Region Väst.
Budi 2021

Dubbel sanktionsavgift för dubbelbemannad transport

Onsdagen den 26 februari utförde trafikgruppen i Halland, Region Väst, trafikkontroller utanför Halmstad. Man tog in ett trailerekipage som till en början verkade ha ”alla rätt”, men kontrollen av kör- och vilotiderna föll platt till marken.
Prenumeration 2020-09

Otillåtet cabotage, körtidsfiffel och mycket mer när

Trafikpoliser i region syd och väst kraftsamlade i Heberg

Under onsdagen möttes trafikpoliser från region syd och från region väst på kontrollplatsen på E6 vid Heberg, strax söder om Falkenberg. Syftet var att träffas för att arbeta tillsammans, för att på så sätt ta del av varandras arbetsmetoder, utbyta erfarenheter – men framförallt för att kontrollera den yrkesmässiga trafiken. Att det behövs blir tydligt när vi talar med några av de poliser som deltog i kontrollen i vilken man med gemensamma krafter kunde avslöja en hel del som inte stod rätt till.
Prenumeration 2020-09

33 av 36 fortkörare blev av med körkortet i hastighetskontroll

Igår, den 29 april genomförde Polisen i region Väst under eftermiddags- och kvällstimmarna en hastighetskontroll på riksväg 40 i höjd med Mölnlycke, riktning Göteborg. Och resultatet var nedslående.
Budi 2021

Nätverkande trafikpolis samlades i Helsingborg

Trafikpoliserna i landet, även om de är få till antalet, är oftast väldigt aktiva. Det syns inte minst i vår rapportering här i tidningen Proffs. Två grupper som ofta förekommer i våra artiklar är till exempel trafikpolisen i Göteborg och i Helsingborg. Häromdagen kunde trafikanter på E6 i Skåne bevittna när dessa båda grupper tillfälligt ?fusionerades?.

Daf

Fullt upp för polisen under ”yrkestrafikveckan”

Polisen jobbar den här veckan extra hårt med att kontrollera yrkestrafiken. Proffs har talat med poliser i region syd och i region väst. Och visst har kontrollerna gett resultat så här långt.

Daf

Vistades olagligt i Schengen

Makedonsk chaufför utvisas från Sverige

På senare tid har trafikpolisen i Göteborg utfört kontroller i Göteborgs hamn, detta i samarbete med tullen och gränspolisen. Under tisdagens kontroll avslöjade de sistnämnda ett missförhållande som gett Kjell Andersson, luttrat gruppbefäl på trafikpolisen, Polisen Väst, en ny infallsvinkel på problemen med förare som sällan eller aldrig reser hem till sina hemländer.

Hultsteins