rastplatser

Listar alla artiklar taggade med: rastplatser

En vardagshjälte som håller rent

Tom Hammar har kört i många år, både i Sverige och utomlands och han har ingen förståelse för folk som skräpar ner på rastplatserna utmed vägarna. Sedan cirka 20 år tillbaka, har han alltid haft med sig en rulle svarta soppåsar och städat undan om han haft rast på en nedskräpad plats.
Gelins KGK

Rapportera skräpiga rastplatser med en app

Rastplatserna fylls av smuts, avföring och material från service- och reparationsarbeten på tunga fordon. Du kan enkelt vara med och rapportera detta och skapa statistik på var nedsmutsningen förekommer, genom att använda appen Håll Sverige Rent.

Daf

Gyllengula PET-flaskor och trasiga toaletter är min vardag!

Just nu, när jag skriver det här, skiner en härligt varm sol från en klarblå himmel. Och ? för att återknyta till min förra krönika ? den här tiden på året har det förr varit en fröjd att kunna stanna till på en rastplats och njuta av en stunds vila. Men så är det som bekant inte längre!

Hultsteins

Danskt projekt för säkrare uppställningsplatser

Den danske Transportministern Henrik Dam Kristensen inviger i dag ett nytt danskt parkeringssystem på rastplatsen Ustrup Öst, intill motorvägen vid Haderslev.
Syftet med det nya systemet - Intelligent Truck Parking - är att skapa mer och säkrare utrymme för lastbilar på rastplatsen.

Diodhuset

I Australien satsar man på trygghet

I New South Wales i Australien bygger man just nu 55 nya "truck rest areas", alltså rastplatser som är specialbyggda för lastbilstrafiken. I projektet har man satt fokus på trygghet och bekvämlighet för yrkesföraren. Kanske inte i första hand för att man gillar chaufförer och tycker att de förtjänar en drägligare tillvaro, utan för att man har förstått hur viktigt det är för landets ekonomi och den globala miljön att tunga fordon utnyttjas optimalt.

Hultsteins