Platooning

Listar alla artiklar taggade med: Platooning

Daimler avslutar tester med platooning – olönsamt

Efter tusentals mil av motorvägstester med så kallad platooning, ska nu Daimler sluta med dessa tester då platooning visat sig ge endast minimala bränsleekonomiska fördelar. Det innebär att de fortsätter med det pågående projektet, men startar inga nya.
SpeedTrading

Självkörande Mercedes-Benz till Elmia

Till Elmia Lastbil 2018, kommer Mercedes-Benz innovationsenhet Lab 1886, att ta med en självkörande lastbil som kommer att köra själv på ett inhägnat område under hela mässan. De arrangerar även en serie workshops där de kan diskutera självkörande fordon med svenska företag.
Daf

Scania leder fullskaligt platooningprojekt

Scania har fått i uppdrag att utforma världens första projekt för fullskaliga självkörande lastbilskonvojer. Projektet baseras på företagets egen avancerade teknik för så kallad platooning. Lastbilarna kommer att transportera godscontainrar på allmän väg mellan två hamnterminaler i Singapore. Målet är köra konvojer med fyra lastbilar ? där de tre lastbilarna efter ledarfordonet är självkörande. I uppdraget ingår också att automatisera lastning och lossning.

SpeedTrading

Daimler demonstrerade storsatsning på självkörande kolonner

Vid en presskonferens i Düsseldorf i måndags presenterade Daimler Trucks en egen lösning för körning i autokonvoj. Den kallas Highway Pilot Connect. Till skillnad mot andra tillverkare satsar Mercedes-Benz på att kombinera platoonkörning med sina autonoma lastbilar. Det betyder att även den första bilen i kolonnen är självgående när väg- och trafikförhållandena så medger.

VBG onspot

Datastyrd lastbilskonvoj rullar mot Rotterdam

Idag går starten för Volvokoncernens deltagande i European Truck Platooning Challenge. På initiativ av det holländska EU-ordförandeskapet kommer tre Volvolastbilar som kommunicerar trådlöst och kör tätt efter varandra i så kallad platooning, att köra genom Europa till Rotterdam. Syftet är att ta ett steg närmare införandet av platooning i Europa.

Hultsteins