Foto: Ntex Foto: Ntex

Ntex nya tvättanläggning tvättar – med regnvatten

Som en del av sitt hållbarhetsarbete har transport- och logistikföretaget NTEX öppnat en tvätt- och verkstadsanläggning i Arendal, Göteborg. Tvättanläggningen hämtar regnvatten från taket och återvinner upp till 85 procent, vilket innebär att den kräver 50 procent mindre vatten, el och kemikalier jämfört med andra system på marknaden.

Som ett led i sitt hållbarhetsarbete har transport- och logistikaktören Ntex nyligen investerat i en avancerad tvätt- och verkstadsanläggning i Arendal, Göteborg, i januari. Utöver tvättfunktionen ska detta även säkerställa en effektiviserad underhålls- och säkerhetskontroll för Ntex-trailers. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Vattenåtervinningssystemet i anläggningen samlar in regnvatten för rening och återvinning från taket och återvinner upp till 85 procent av tvättvattnet.
– Med den nya anläggningen ökar vi livslängden på våra trailers, bland annat eftersom vi genomför en underhålls- och säkerhetskontroll varje gång de passerar tvätten och fordonets verkstad. Vi är stolta över att vår tvättanläggning är en av de mest hållbara i Europa, säger Jonas Carlsson, General Equipment Manager, Ntex.

Bolaget äger runt 1 500 trailers för godstransporter och har egna dragbilar. Den moderna anläggningen går i linje med Ntex åtagande att driva verksamheten på ett hållbart sätt.
– Miljöansvar är en viktig del, men inte den enda. Även säkerhet och kvalitet har stor betydelse för oss. Våra trailers korsar både hav och land, och såväl smuts som saltvatten kan påverka utrustningen negativt, säger Jonas Carlsson.

Om artikeln

Publicerad: 2024-02-01 12:54
Kategori: Nyheter
Taggar: Fordonstvätt Företagsnyheter Ntex