Nedskräpning

Listar alla artiklar taggade med: Nedskräpning

Så ska Trafikverket få bättre ordning och säkerhet på rastplatserna

2015 låste Trafikverket toaletterna och tog ned skylten till rastplatsen vid Botorpström vid E22 mellan Västervik och Oskarshamn efter att rastplatsen använts som parkering och bostad av EU-migranter. Efter en rejäl uppfräschning öppnade rastplatsen nyligen igen.

Bommar på kontrollplatsen? Snart kan det vara slutrastat vid Långeberga!

Madrasser, soppåsar, flaskor med gult innehåll, tomma vinflaskor och ölburkar. I drivor! Det är den syn som har mött trafikanterna som stannat till på informationsplatsen vid Långeberga, E6 södergående, under en längre tid. Och nu förs diskussioner om att stänga platsen för allmänheten.

En vardagshjälte som håller rent

Tom Hammar har kört i många år, både i Sverige och utomlands och han har ingen förståelse för folk som skräpar ner på rastplatserna utmed vägarna. Sedan cirka 20 år tillbaka, har han alltid haft med sig en rulle svarta soppåsar och städat undan om han haft rast på en nedskräpad plats.

Rapportera skräpiga rastplatser med en app

Rastplatserna fylls av smuts, avföring och material från service- och reparationsarbeten på tunga fordon. Du kan enkelt vara med och rapportera detta och skapa statistik på var nedsmutsningen förekommer, genom att använda appen Håll Sverige Rent.