Lantmännen

Listar alla artiklar taggade med: Lantmännen

Åkeriet som ”smet från notan”, fick krypa till korset

Ekipaget klampas, låses upp efter 36 timmar och försvinner – till lossningsplatsen. Där finns bilinspektör Tommy Berg och dokumenterar. Vi kontaktar godsmottagaren och sätter igång en process som slutar med att åkeriet måste ”krypa till kors” och betala sanktionsavgiften. Tack Lantmännen, tack Bolist och tack Nowaste.

EthaDrive – nu rullar nya klimatsmarta etanollastbilar ut på vägarna

Med start den 3 juli rullar etanollastbilarna som ingår i EthaDrive ut på vägarna. EthaDrive är ett innovationskluster som får finansiellt stöd av Energimyndigheten för att stärka förutsättningarna för etanolbränslet ED95. Med sin höga klimatnytta har bränslet potential att minska koldioxidutsläppen från tunga transporter rejält.

Det här är världens första ED95-lastbil för tyngre transporter

Under gårdagen invigde Lantmännen och Scania en ny lastbilsmodell som drivs med etanolbränslet ED95. Den här typen av lastbil är ett viktigt steg för att minska godstransporternas fossilberoende och utsläpp, och kommer att ha stor betydelse för det framtida klimatarbetet, skriver Scania i ett pressmeddelande.

Etha ska hjälpa Lantmännen att bli fossiloberoende

2030 ska svenska fordonsflottan vara fossiloberoende. I jakten på detta har Etha bildats. Ett samarbete mellan Scania och Lantmännen sprunget ur riksdagens beslut och nu vill man ställa sig i framkant för omställningen.

Biobränsleboom väntar

BP bedömer att efterfrågan på biodrivmedel tredubblas till år 2030 - den snabbaste tillväxten av alla flytande drivmedel. Shell bedömer att för...