It

Listar alla artiklar taggade med: It

Trygg-Hansas app ska ge färre och kortare avbrott i transportbranschen

Trygg-Hansa och Cloudplanning BPL AB inleder ett samarbete som ger försäkringsbolagets yrkestrafikkunder tillgång till Skadestop+, en skräddarsydd app för skaderapportering via mobilen direkt vid olycksplatsen.
Med molnbaserad skadehantering gör appen det möjligt för transportbolagen att samla in och analysera skadestatistik, något som enligt Trygg Hansa på sikt bidrar till färre olyckor, sänkta bränslekostnader och mindre administration.

Nya DAF-generationen visualiseras digitalt

DAF Trucks visualiserar nya generationens XF, XG och XG+ på datorskärmar och mobila enheter med en app med enastående förstärkt verklighet och en uppslukande virtuell onlineupplevelse – först i branschen. Båda applikationerna återspeglar DAF:s slogan för den nya generationen ”Start the Future”.

Datainsamling ska bidra till hållbart autonomt transportflöde

Ett samarbetsprojekt ska bland annat genom datainsamling på terminalen skapa ett mer hållbart autonomt transportflöde.
- Information från hamnmiljön medverkar till utvecklingen av framtidens autonoma transportflöden, säger vd:n Maria Franksen.

Dags att anmäla sig till eventet:

Digitalisering av transportbranschen – Du är inbjuden!

Den 13 april bjuder Project44 in dig till diskussion om digitalisering av transportbranschen och som avslutning sker den globala lanseringen av spårningstjänsten Carrier Visability Operation Center. Både eventet och tjänsten som lanseras, tillhandahålls kostnadsfritt.

Nu flyter lastbilstrafiken i Trelleborgs hamn

I ett projekt tillsammans med Hogia har Trelleborgs Hamn infört en helautomatisk gate-in lösning för den befintliga hamninfarten. Den nya lösningen innebär att lastbilen är i rörelse under hela inpasseringen utan att behöva stanna för att visa biljett, vilket skapar ett konstant flöde och effektiviserar inpasseringen och något som får positiva effekter på både miljö och trafiksäkerhet.

Succé när Norge lanserade digitalt körkort

Norge har infört möjligheten till att skaffa digitalt körkort. Från och med den 1 oktober kan norrmännen ladda ner körkortsappen - och att det blev en succé råder det knappast några tvivel om. På endast ett dygn har 670 000 laddat ner appen.

Ett glapp mellan digitala transportlösningar och de fysiska transporterna på vägen

Den 29 maj hölls ett seminarium i Helsingborg med tyngdpunkten på vikten av transparens, uppföljning, kontroll och toppmodern utrustning inom transporter. Talarnas framföranden var informativa och intressanta. Digitaliseringen vinner allt mer mark inom allt fler områden och vi undrar om det finns en risk att verkligheten, den fysiska transporten, glöms bort när allt ser rent och kliniskt ut på datorskärmen.

Trafikverket har utrett skånska E6

Trafikverkets åtgärdsvalsstudie belyser åtgärder för att minska störningar och stopp samt öka restidernas förutsägbarhet. Inte minst på den stora pulsådern E6 genom Skåne. De vill även utreda ett utökat omkörningsförbud för lastbilar mellan Helsingborg och Trelleborg.

Molntjänst underlättar administration av färdskrivardata

Mjukvaruföretaget IDHA Sweden AB och Volvo Lastvagnar har tagit fram en ny teknisk lösning för sina kunder som innebär att man automatiskt kan kopiera och överföra förarkorts- och färdskrivardata från lastbilar till det webbaserade analyssystemet idha?Online.

Nya appar från Stoneridge

Hjälper föraren att vara laglydig

Stoneridge har tagit fram två gratisappar till Android smartphones som ger föraren möjlighet att dra nytta av den så kallde ?Duo?-teknologin och även kopiera färdskrivaren trådlöst.