Best Transport fortsätter att kraftigt expandera verksamheten. Nu mer än dubblerar last mile-aktören terminalytan i Göteborg. Genom den 4 000 kvm stora terminalen kan Best Transport optimera flöden för tusentals paket dagligen.  Best Transport fortsätter att kraftigt expandera verksamheten. Nu mer än dubblerar last mile-aktören terminalytan i Göteborg. Genom den 4 000 kvm stora terminalen kan Best Transport optimera flöden för tusentals paket dagligen. 

Best Transport dubblerar terminalytan i Göteborg

Best Transport fortsätter att kraftigt expandera verksamheten. Efter att nyligen ha meddelat att verksamheten fyrfaldigas i Jönköping kommer nu nästa tillväxtnyhet när last mile-aktören mer än dubblerar terminalytan i Göteborg. Genom den 4 000 kvm stora terminalen kan Best Transport optimera flöden för tusentals paket dagligen.

Best Transport fortsätter att kraftigt expandera verksamheten på flera orter i Sverige. För ett par veckor sedan stod det klart att last mile-aktören fyrdubblar terminalytan i Jönköping och nu utökas även verksamheten i Göteborg där Best Transport dubblerar terminalytan till 4 000 kvm.

Detta möjliggör hantering av stora paketvolymer dagligen, samtidigt som än fler kunder kan nyttja Best Transport för lagerhållning med plock och pack, omexning samt distribution av gods över hela Västra Götalands-regionen och Halland samt till Borås och Jönköping.

Utökningen av terminalen gör att Best Transport nu också skapar dedikerade ytor med ökad säkerhetsklassning samt temperaturövervakning. Det skapar ytterligare förutsättningar för att hjälpa kunder med specialgods såsom GDP och IT-logistik.

Under hösten kommer terminalen, som drivs av förnybar el, att förses med både HVO100-tank och laddinfrastruktur för att Best Transports fossilfria fordonsflotta enkelt och smidigt ska kunna tanka och ladda förnybart vid lastning.

Terminalens attraktiva läge i Kallebäck, med närhet till centrala Göteborg, E6:an och E20, likväl som väg 40, gör att Best Transport i Göteborg blir ett nav för hela Västsverige. Samtidigt skapas ytterligare förutsättningar för att bli den i logistikbranschen efterfrågade hubben för transportörs-samarbeten. Genom Best Transport kan fossilfria samkörningar av olika transportörers gods in till de centrala delarna av Göteborg ske, vilket både ger en välbehövlig avlastning i stadstrafiken likväl som minskade utsläppsemissioner, något som redan idag sker genom forskningsprojektet Smoovit.

Verksamheten på terminalen pågår dygnet runt och utöver de tjugotalet medarbetare som arbetar på Best Transport i Göteborg är här last mile-aktören också uppdragsgivare för hundratalet chaufförer.

Om artikeln

Publicerad: 2022-06-29 11:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Best Transport Distribution GDP It Lageryta Last Mile Terminal Vägtransport