Inflation

Listar alla artiklar taggade med: Inflation

  Lasse på Däckpartner/Pelles Däck i Linköping.

Oroligheter i världen leder till däckbrist

Tillgången på däck har blivit begränsad under det senaste året främst på grund av corona-pandemin och nu även kriget i Ukraina. Ryssland är en stor marknad inom vinterdäck och framför allt dubbdäck. Därför har många leverantörer som valt att producera där drabbats hårt av sanktionerna i och med kriget. Även vissa råvaror som exempelvis kimrök levereras från Ryssland. Det är många led som påverkas och som orsakar turbulens inom fram för allt vinterdäcksbranschen.
Foto: Matti Immonen / Smak Film Oy / via Vianor

Dags att planera för vinterdäck – Vianor varna för långa leveranstider

Däckindustrin i likhet med hela världen har i år varit utsatt för stora förändringar. När leveranstiderna och priserna ökar är det viktigt att förbereda sig för hösten i god tid. Mer än någonsin tidigare är det viktigt att beställa nya däck i tid för att garantera överkomliga priser och tillgång. När priserna på däck ökar blir regummerade däck mer intressanta och utbudet är bra.
Däckkedjan Vianor tipsar i ett pressmeddelande om att regummerade däck är ett kostnadseffektivt och hållbart alternativ för köpare av buss- och lastbilsdäck.