DVSA-lista över kvt-syndare inte korrekt

Driver and Vehicle Standards Agency (DVSA), publicerade en lista över aktörer som begick kör- och vilotidsöverträdelser. Listan publicerades under trafiksäkerhetsveckan och var, enligt DVSA, korrekt. Men ett av företagen hör av sig till Motor Transport och säger att deras företag inte borde finnas med på listan.

DVSA är ungefär som svenska Transportstyrelsen och de publicerade en lista över de företag som var ofta förekommande i samband med överträdelser av kör- och vilotiderna. Listan inkluderar tusentals företag baserade i Storbritannien och i andra europeiska länder.

Mer än 1 400 företag som struntade i kör- och vilotidsreglerna under 2020 är baserade i Storbritannien och de inkluderar välkända åkare.

DVSA sade att datan de presenterat endast visade överträdelser som påkommits vid kontroller ute på vägarna och alltså inte inkluderar de överträdelser som sedan framkommer i efterföljande undersökningar.

Men när Motor Transport kontaktar ett brittiskt åkeri som finns på DVSA:s lista, säger företaget att informationen om dem på listan är felaktig.

Företagets transportchef säger: ”Om någon av dessa överträdelser hade påkommits av polisen, hade jag vetat om det. Vi har absolut inte fått några böter för några förares förseelser. Sista gången jag kollade, vilket var bara för ungefär två månader sedan, var allt grönt”, säger han till Motor Transport.

Transportchefen tillade: ”Om vi ser på företagen som finns på listan, framstår vi som sämst i klassen. Vi har klarat alla kontroller med bravur. Om vi hade så många överträdelser som listan gör gällande, borde DVSA ha gjort sin plikt och gjort en revision av vårt företag. Jag är väldigt förbryllad över det hela”, avslutar åkeriets transportchef.

Om artikeln

Publicerad: 2021-11-26 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Chaufför DVSA Gods Kör- och vilotider Lastbil transporter