Däck

Listar alla artiklar taggade med: Däck

Bil Nord i Örnsköldsvik AB

Nokian

Boab Hjuldelar AB

Yara

Continental AB

södra

Bridgestone Sweden AB

Yara

AM Group Redback AB

Daf

Nya däckserier från Michelin

Däckkoncernen Michelin presenterade på IAA i Hannover nya däckgenerationer för lastbilsekipage. De nya däcken lanseras under namnet Michelin X Line Energy och är tänkta för lastbilar som används i fjärrtransporter. Förväntningarna på däcken är ett ännu lägre rullmotstånd, som i sin tur ska leda till lägre bränsleförbrukning.

Nytt lättrullat däck från Michelin

Michelin introducerar en ny däckserie med extra lågt rullmotstånd för fjärrtrafik, speciellt motorvägstrafik.

Hultsteins

Ny teknik från Bridgestone öppnar för egen design på däcksidorna

Bridgestone har utvecklat en ny grafisk tryckteknik som gör det möjligt att i framtiden kunna trycka sina egna bilder och logotyper på däcksidorna. Enligt däcktillverkaren ska däcket dessutom bli miljövänligare än dagens däck med till exempel vita sidor.

Nokian

Goodyear Dunlop öppnar sajt för bättre åkeriekonomi

I dag lanserar Goodyear Dunlop en webbplats med information om hur man som åkeriägare kan sänka sina kostnader och minska sin miljöpåverkan.
Enligt en undersökning med mer än 400 åkerichefer säger nästan en tredjedel (28 procent) att brist på information hindrar dem från att göra större bränslebesparingar.

VBG onspot

Nya däck för låga trailers från Goodyear

Goodyear lanserar sitt nya sortiment Regional RHT II-däck på 19,5 och 17,5 tum för låga trailers, avsedda exempelvis för biltransportbilar inom både fjärr- och regionaltransport samt för tunga trailers.  De nya däcken uppfyller kraven i den kommande EG-förordningen 661/2009.