Däck

Listar alla artiklar taggade med: Däck

Continental lanserar mikrowebbplats om bestämmelser för CO2-utsläpp

Continental lanserar mikrowebbplats som förklarar de senaste bestämmelserna för koldioxidutsläpp och VECTO för vagnparksoperatörer i EU.
HBA Fordonsteknik AB

Punkteringsfria varubilsdäck från Continental

Nu presenterar Continental ContiSeal-tekniken som automatiskt reparerar 80 procent av alla punkteringar även för ContiVanContact100-däcken. ”Det är redan en framgång för våra personbilsdäck och för våra yrkesförare är det ännu viktigare att slippa punkteringar”, säger Continentals produktchef Knut Knudsen.
Prenumeration 2020-09

Punkteringsfria däck – Michelin Uptis

Michelin och General Motors presenterade på Movin’On Summit i Montreal för hållbar mobilitet en ny generation däck utan luft - MICHELIN Uptis Prototype, Unique Puncture-proof Tire System. Målet är att introducera däcket för personbilar redan år 2024.
Daf

Bil Nord i Örnsköldsvik AB

Boab Hjuldelar AB

HBA Fordonsteknik AB

Continental AB

Daf

Bridgestone Sweden AB

Hultsteins

Nya däckserier från Michelin

Däckkoncernen Michelin presenterade på IAA i Hannover nya däckgenerationer för lastbilsekipage. De nya däcken lanseras under namnet Michelin X Line Energy och är tänkta för lastbilar som används i fjärrtransporter. Förväntningarna på däcken är ett ännu lägre rullmotstånd, som i sin tur ska leda till lägre bränsleförbrukning.

VBG onspot

Nytt lättrullat däck från Michelin

Michelin introducerar en ny däckserie med extra lågt rullmotstånd för fjärrtrafik, speciellt motorvägstrafik.

Ny teknik från Bridgestone öppnar för egen design på däcksidorna

Bridgestone har utvecklat en ny grafisk tryckteknik som gör det möjligt att i framtiden kunna trycka sina egna bilder och logotyper på däcksidorna. Enligt däcktillverkaren ska däcket dessutom bli miljövänligare än dagens däck med till exempel vita sidor.

HBA Fordonsteknik AB