Däck

Listar alla artiklar taggade med: Däck

Punkteringsfria däck – Michelin Uptis

Michelin och General Motors presenterade på Movin’On Summit i Montreal för hållbar mobilitet en ny generation däck utan luft - MICHELIN Uptis Prototype, Unique Puncture-proof Tire System. Målet är att introducera däcket för personbilar redan år 2024.
Nokian

Bil Nord i Örnsköldsvik AB

Meca Tunga Delar

Boab Hjuldelar AB

Hultsteins

Continental AB

TRP

Bridgestone Sweden AB

Meca Tunga Delar

AM Group Redback AB

TRP

Nya däckserier från Michelin

Däckkoncernen Michelin presenterade på IAA i Hannover nya däckgenerationer för lastbilsekipage. De nya däcken lanseras under namnet Michelin X Line Energy och är tänkta för lastbilar som används i fjärrtransporter. Förväntningarna på däcken är ett ännu lägre rullmotstånd, som i sin tur ska leda till lägre bränsleförbrukning.

Daf

Nytt lättrullat däck från Michelin

Michelin introducerar en ny däckserie med extra lågt rullmotstånd för fjärrtrafik, speciellt motorvägstrafik.

Nokian

Ny teknik från Bridgestone öppnar för egen design på däcksidorna

Bridgestone har utvecklat en ny grafisk tryckteknik som gör det möjligt att i framtiden kunna trycka sina egna bilder och logotyper på däcksidorna. Enligt däcktillverkaren ska däcket dessutom bli miljövänligare än dagens däck med till exempel vita sidor.

Aspök

Goodyear Dunlop öppnar sajt för bättre åkeriekonomi

I dag lanserar Goodyear Dunlop en webbplats med information om hur man som åkeriägare kan sänka sina kostnader och minska sin miljöpåverkan.
Enligt en undersökning med mer än 400 åkerichefer säger nästan en tredjedel (28 procent) att brist på information hindrar dem från att göra större bränslebesparingar.