Colmec stärker sin närvaro i Finland med förvärvet av Pentep OY. Colmec stärker sin närvaro i Finland med förvärvet av Pentep OY.

Pentep OY blir en del av Colmec

Colmec stärker sin verksamhet i Finland genom strategiskt förvärv av Bandag-regummeraren Pentep.

Pentep är en av de största oberoende regummeringsföretagen på den finska marknaden och grundades 1992. Pentep är en Bandag-producent och kundbasen består av både däckverkstäder och slutanvändare. Penteps höga kundfokus i kombination med högkvalitativ produktion av regummerade däck, har byggt upp Penteps starka varumärke på marknaden.

Colmec är glada över förvärvet som kommer att avsevärt öka deras marknadsandel i Finland och är i linje med Colmeckoncernens huvudplan att vara den största och det mest självklara valet som leverantör av däck och däcktjänster på sina marknader.
– Detta säkerställer också att vi kan ta hand om alla begagnade buss- och lastbilsdäck i Finland för våra kunder och göra nya regummerade däck vilket har en mycket positiv påverkan för miljön och är en viktig väg framåt för att hantera däck hållbart, säger Patrick Sjölin, vd Colmec Group.

Med förvärvet av Pentep kommer Colmec nu att ha regummerade Bandag-produkter i portföljen.
– Detta blir en ny milstolpe för Colmec att starta ett intressant strategiskt samarbete med Bandag och Bridgestone, säger Patrick Sjölin.

Bakom Pentep finns Teppo och Sai Vekka som kommer att fortsätta sitt arbete på Pentab.

Om artikeln

Publicerad: 2024-01-24 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Colmec Däck Pentep Regummerade Däck