Sveriges dieselpriser inte längre bland Europas högsta

Sveriges position på Europas dieselmarknad har genomgått en dramatisk förändring. Bilresa.se:s senaste uppdatering, som jämför drivmedelspriser i 45 länder, visar att Sverige inte längre rankas bland de dyraste för diesel. Detta är en markant förändring sedan 2018, då Bilresa.se började med att systematiskt sammanställa drivmedelspriser. För första gången sedan starten avspeglas inte Sverige som en av de dyraste nationerna för diesel, det förklarar Bilresa.se i ett pressmeddelande.

Den omfattande datainsamlingen, som påbörjades 2018, har inneburit månatliga jämförelser av drivmedelspriser över Europa. Analysen har gett en tydlig insikt i prisutvecklingen, och för första gången på flera år visar Bilresa.se:s siffror att Sverige inte längre hör till de dyraste länderna för diesel.

– Vår grundliga jämförelse visar en betydande förskjutning. För första gången sedan 2018 är Sverige inte bland de högsta i dieselpris, förklarar Fredrik Falkengren på Bilresa.se.

För djupgående insikter och drivmedelspriset för 45 länder, se Bilresa.se:s fullständiga rapport om drivmedelspriser.

Bilresa.se skriver i pressmeddelandet att ”den minskade dieselpriset i Sverige kan delvis tillskrivas regeringens sänkning i reduktionsplikten samt en justering av skatterna på bränsle, vilket har lett till en direkt sänkning av dieselpriset med upp till fyra kronor per liter. Dessa åtgärder är en del av regeringens ansträngningar att minska bränslekostnaderna.”.

Bensinpriser och dieselpriser i Europa uppdaterade 2024-01-02. Priserna är omräknade från EUR valuta till SEK. Källa: Bilresa.se

Om artikeln

Publicerad: 2024-01-02 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Bilresa.se Bränslepriser Statistik