Återvinning

Listar alla artiklar taggade med: Återvinning

Ohlssons får nytt förtroende från Returpack

Nu står det klart att Ohlssons återigen vinner insamlingen av pantförpackningar i Skåne län på uppdrag av Returpack. Det nya avtalet startar i mars 2023 och pågår i fem år med möjlighet till två års förlängning.

Ohlssons i nytt uppdrag för Vivab

Från och med oktober är Ohlssons AB ny entreprenör för hämtning av hushållsavfall i Varberg och Falkenberg på uppdrag av Vivab. Det handlar om sammanlagt 45 000 adresser.

Däck av återvunna plastflaskor

Continental kommer att börja producera däck med polyester från återvunna plastflaskor. Hållbart polyestergarn kommer att tillverkas av PET-flaskor med hjälp av en mekanisk process och kommer att användas för tillverkning av nya däck.

Sveriges första vätgasdrivna sopbil rullar nu i Göteborg

Den är helt tyst, och den släpper bara ut vatten. Nu kör den första vätgasdrivna sopbilen på Göteborgs gator. Både framdrivning, lastning och komprimering av soporna sker med el som produceras i bränsleceller. Den värme som bildas används till att värma hytten.

Ohlssons tecknar avtal med Renta

Med start i juni 2021 tecknar Renta och Ohlssons avtal angående distribution av utrustning i stora delar av södra Sverige. Avtalet innefattar övertagande av fordon.

De ska hitta personbilens optimala livslängd

För att nå Sveriges uppsatta miljömål behöver äldre personbilar bytas ut i tid. Men vad är egentligen bilens optimala livslängd? Ett nytt forsknings- och innovationsprojekt ska ta reda på just detta.

Svenska Retursystem expanderar i Västerås

För att möta en ökad efterfrågan utökar Svenska Retursystem sin logistikverksamhet i Västerås. Under våren byggs anläggningen ut för att få plats med fler kontorsplatser och utökad lageryta. Bolaget kommer även etablera ett Customer Planning & Support center och rekrytera ett tjugotal tjänstemän kommande halvår.

Coronatider innebär högtryck på återvinningsstationerna

Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) ser sedan en tid tillbaka en kraftig ökning av förpackningar och tidningar i sina flöden och företaget arbetar tillsammans med sina tömningsentreprenörer hårt för att hantera detta så snabbt och effektivt som möjligt.

Ohlssons vinner Pantamera-uppdrag i Stockholm/Mälardalen

Med start 2021 kommer Ohlssons ta över insamlingen av pantburkar och PET-flaskor i Stockholm och Mälardalen, på uppdrag av Pantamera (Returpack AB). Ohlssons kör idag panten i Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Nytt avtal mellan Ohlssons AB och Höganäs AB

Den 28 februari trädde ett nytt avtal i kraft, avseende miljö och återvinning mellan Ohlssons AB och Höganäs AB.