Goodyear stöttar transportbolag inför TPMS-kravet

Ny lagstiftning för Tire Pressure Monitoring Systems (TPMS, system för övervakning av däcktryck) kommer börja gälla i Europa från 7 juli. Den nya lagen fastställer den lägsta driftstandarden för TPMS-enheter, inklusive vilka data som visas för förare i realtid.

Nyligen berättade vi om att ny EU-lagstiftning träder i kraft som innebär att alla nyregistrerade lastbilar, släpvagnar och trailers i hela EU måste vara utrustade med TPMS.

Från 7 juli måste nytillverkade kommersiella fordon ha utrustats med en fungerande TPMS på samtliga däck, inklusive släpvagnar, när de registreras. Det viktigaste inslaget i den nya lagstiftningen är att identifiera däcktryck som avviker mer än 20 % och visa det inuti fordonet. Detta varnar förare och åkeriledare om potentiella problem med däcken innan de blir farliga att köra med eller riskerar skador.

Den nya lagstiftningen kommer allt närmare och Goodyear stöttar övergången och anser att det är ett positivt steg mot att göra alla kommersiella fordon säkrare och mer effektiva. Goodyear har erbjudit TPMS-lösningar till sina kunder i över ett årtionde och är en viktig aktör i branschen som tillhandahåller mobilitetslösningar för åkerier.

Här finner du EU:s klassificering av fordonstyper.

Om artikeln

Publicerad: 2024-06-20 11:20
Kategori: Nyheter
Taggar: Däcktryck EU EU-lagstiftning Goodyear Miljö TPMS-krav Trafiksäkerhet