Nu kan man ladda tunga fordon hos LIR Teknik i jämtländska Brunflo. Nu kan man ladda tunga fordon hos LIR Teknik i jämtländska Brunflo.

Sveriges första DAF Electric Truck Center

LIR Teknik AB stärker sin position som auktoriserad DAF-återförsäljare för DAF Trucks Sweden i norra Sverige och introducerar framtidens Hållbara Transportlösningar. Man blir också Sveriges första certifierade DAF Electric Truck Center.

LIR Teknik i Brunflo, Jämtland, annonserar stolt sin nya status som Sveriges första certifierade DAF Electric Truck Center och auktoriserad DAF-återförsäljare med ansvar för norra Sverige.

I takt med att företaget expanderar sina verksamheter med en toppmodern anläggning i Brunflo, stärker man sitt åtagande som en helhetspartner till åkerier i Jämtland för att bidra till en grönare framtid.

LIR Teknik grundades 2016 och strävar efter innovativa lösningar inom tunga transporter. Nu kan man även erbjuda DAF:s elektriska lastbilar utöver hela sortimentet av traditionella lastbilar samt ett stort utbud av tjänster. Det inkluderar installation av påbyggnader, laddning, reservdelar, utbildningar, uthyrning av uppställningsplatser samt framtida möjlighet att erbjuda kompletta tjänster för tunga fordon.

Man har också invigt länets första publika snabbladdare för lastbilar på företagets område i Brunflo med stöd av Energimyndigheten som Elektrifieringspilot. Under 2023 – 2024 ska LIR Teknik etablera 13 nya publika snabbladdare för tung och lätt trafik. Skötseln av laddstationerna utförs av dotterbolaget Z-kW.

Vissa laddstationer uppförs i egen regi, men viktigast är de som görs i samarbete med andra aktörer säger LIR Tekniks grundare och vd Rasmus Lindé och tillägger att ett viktigt steg är att öka nyttjandegraden och lönsamheten för företagens ellastbilar.
– Dessa laddstationer ör olika stora och med olika många laddpunkter. Gemensamt för laddstationerna är att de är designade för tunga och stora fordon som laddar med höga effekter, säger Rasmus Lindé.