Sömnapné ingen ursäkt för vårdslöshet i trafik. Sömnapné ingen ursäkt för vårdslöshet i trafik.

Sömnapné ingen ursäkt för att köra ihjäl människor

En lastbilschaufför fick sju års fängelse efter att han körde in i en grupp människor vid en busshållplats och då dödade en 14-årig pojke.

Den 43-årige brittiska föraren hävdade i rätten att han lider av sömnapné och att det var orsaken till att han körde på de väntande bussresenärerna och då dödade en 14-årig pojke.

Tingsrätten accepterade inte förarens förklaring och fann honom skyldig till att ha orsakat dödsfall samt orsakat allvarlig personskada genom vårdslös körning.

Pojken som avled väntade på bussen tillsammans med sin familj när lastbilen körde in i gruppen.

Poliser, London Ambulance Service, London’s Air Ambulance och London Fire Brigade kom till olycksplatsen där de fann tre personer varav den 14-årige pojken som sedan avled på platsen samt dennes 40-åriga faster och hennes nioårige son skadade.

Kriminalchef Louise Woodgate vid Mets utredningsenhet för allvarliga kollisioner, sade: ”Jag hoppas att chauffören använder sin tid bakom galler till att ta in de mänskliga kostnaderna hans handlingar orsakat tillika den sorg han har orsakat familjen och deras nära och kära”, skriver Commercial Motor.

Om artikeln

Publicerad: 2024-03-19 15:48
Kategori: Nyheter
Taggar: Dödsolycka Lastbilschaufför Sömnapné