Foto: Peab Foto: Peab

Peab Asfalt tar hem Trafikverkskontrakt

Peab Asfalt har vunnit kontrakt att utföra beläggningsarbete åt Trafikverket Mellersta. Beställningen omfattar Trafikverksgruppen Slottsbron, Skattkärr och Stolpen i Värmland. Projektet består av bland annat asfaltering på flera högtrafikerade leder i stadsmiljö samt landsvägar.

– Vi är mycket glada över att vi fått förtroendet att utföra arbeten där höga krav ställs på både säkerhet och hållbarhet. Vi har lång erfarenhet i branschen och med våra duktiga medarbetare är jag trygg med att arbetet utförs professionellt med högsta kvalitet, säger Håkan Häggström, biträdande avdelningschef på Peab Asfalt.

Arbetet kommer att pågå under 2024 och innefattar fräsning samt konventionell beläggning. 20 000 ton ECO-Asfalt kommer att läggas vilket enligt Peab minskar klimatavtrycket med 400 ton CO2. Ordersumman beräknas uppgå till cirka 35 miljoner kronor.

Om artikeln

Publicerad: 2024-03-12 14:15
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Infrastruktur Peab Trafikverket