Konkursförklarade Volta Trucks får hjälp av Steyr Automotive. Foto: Volta Trucks. Konkursförklarade Volta Trucks får hjälp av Steyr Automotive. Foto: Volta Trucks.

Konkursfärdiga Volta Trucks räddat av Steyr Automotive

Svenska Volta Trucks som nyligen meddelade att de ansöker om konkurs är enligt uppgift nära en räddning. Enligt en Sky News-rapport är Luxor Capital Group, en USA-baserad kredithedgefond, engagerad i avancerade diskussioner med Volta Trucks insolvensadministratörer angående ett potentiellt förvärv av företaget.

Samma källa rapporterar att Luxor Capital Group, en tidigare aktieägare och borgenär i det svenska start up-företaget, befinner sig i framskridna förhandlingar med administratörerna i syfte att säkra en affär som skulle kunna rädda många jobb i Storbritannien där 600 personer var anställda av Volta Trucks.

För ungefär en månad sedan inledde Volta Trucks som tillverkar av elektriska kommersiella fordon, ett konkursförfarande och utsåg administratörer från Alvarez & Marsal Europe LLP för sitt brittiska dotterbolag.

I ett uttalande från styrelsen när de tillkännagav konkursförfarandet, pekade företaget på batterileverantören Proterra som en betydande orsak till kollapsen trots att de tidigare säkrat cirka 300 miljoner euro från investerare och att ha en orderbok på över 5 000 fordon, skriver Trans.INFO.

Om artikeln

Publicerad: 2024-03-08 12:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Elektrifiering Ellastbil Konkurs Steyr Automotive Volta Trucks