Jämtlands Gymnasium Fyrvalla har utsetts till årets MBC-skola 2023. Jämtlands Gymnasium Fyrvalla har utsetts till årets MBC-skola 2023.

Jämtlands Gymnasium Fyrvalla Årets MBC-skola 2023

Allt fler gymnasium som utbildar framtidens fordonsmekaniker certifierar sig som Motorbranschcollege (MBC). Nu kommer utnämningen av Årets MBC 2023. Utmärkelsen tilldelas Jämtlands Gymnasium Fyrvalla i Östersund. Denna utmärkelse är baserad på flera kriterier, bland annat en god lärarbehörighet, en mycket god elevnöjdhet och en lokal styrgrupp som ser till att utveckla utbildningen i den riktning branschen efterfrågar.

Utmärkelsen är ett erkännande av skolans strävan att ständigt utveckla sin fordonstekniska gymnasieutbildning. Den är också ett viktigt steg för Jämtlands Gymnasium Fyrvalla i att fortsätta förbättra och utveckla utbildningen och att bidra till tillväxten inom motorbranschen i Östersund och regionen.

Motivering till utmärkelsen Årets MBC-skola 2023
Med en ständig framåtanda och ett mycket gott stöd från branschen är denna skola en värdig vinnare av utmärkelsen årets MBC-skola. Skolan har en stark närvaro på sociala medier, en god lärarbehörighet, en mycket god elevnöjdhet och en lokal styrgrupp som ser till att utveckla utbildningen i den riktning branschen efterfrågar. Maskiner, utrustning och lokaler är ändamålsenliga. Fordons- och Transportprogrammet arbetar med jämställdhet och mångfald för att visa att utbildningen är inkluderande. På jämtska vill vi säga: Grett, det vill säga otroligt bra, och stort grattis Jämtlands Gymnasium Fyrvalla i Östersund till utmärkelsen årets MBC-skola.”

Förutom äran, mottar skolan 10 000 kronor som ska användas för att utveckla utbildningen ytterligare.

Motorbranschcollege är ett kvalitetsledningssystem med sex kriterier för fordonstekniska gymnasier. 29 skolor är certifierade. Bakom Motorbranschcollege står Transportföretagen och IF Metall.