Solpanelstaken ger inte enbart energi, de ger också skydd. Foto: Renault Trucks. Solpanelstaken ger inte enbart energi, de ger också skydd. Foto: Renault Trucks.

Förnybar energi hos Renault Trucks

Renault Trucks fortsätter sin energiomställning med ett långtgående projekt, genomfört i samarbete med TotalEnergies. Målet är att utrusta industriområdet Bourg-en-Bresse med solpaneler som täcker en yta på 17 hektar.

Detta projekt markerar ett viktigt steg i övergången till förnybar energiproduktion. Med en total effekt på över 22 megawatt fördelat på 17 hektar, kommer detta solskyddsprojekt att bli ett av de största i Frankrike. Dess elproduktion kommer att täcka motsvarande förbrukning av 17 500 personer, eller 43 procent av befolkningen i Bourg-en-Bresse.

En del av den energi som produceras av solkraftverket kommer att användas av anläggningen. Som ett resultat kommer 30 procent av platsens elförbrukning att försörjas av solpanelerna vilket också kommer att ha den extra fördelen att både de anställdas fordon och de lastbilar som tillverkas vid anläggningen skyddas.

Solpanelstaken ska tas i drift 2026.

Om artikeln

Publicerad: 2023-12-18 12:30
Kategori: Nyheter
Taggar: CO2 Fossilfritt Klimatomställning Lastbilstillverkning Renault Trucks Solpaneler TotalEnergies