DAF XF 450 vinner hållbarhetspris

DAF Trucks har fått det viktiga ETPN-priset (European Transport Award for Sustainability) för sin nya generation av lastbilar ämnade för långdistanstransporter i serien DAF XF. Erkännandet är ytterligare ett i raden av priser som serien XF vunnit, inklusive ”International Truck of the Year”, ”Green Truck” och ”European Truck Challenge”. ETPN, som presenteras av den tyska tidningen Transport.

Syftet med ETPN:s hållbarhetspris är att ge ett erkännande till företag inom sektorn för kommersiella fordon som använder och stödjer hållbara metoder. Tidningen Transport vill visa att ansvarsfulla och hållbara initiativ går att kombinera med ett fordons effektivitet och konkurrenskraft.

Christine Hartmann, chefredaktör på Transport och jurymedlem, lyfte DAF:s effektivitetsprestationer och sade: ”Diesellastbilar är fortfarande ledande när det gäller inköpsbeslut. Därför är det viktigt och rätt att tillverkarna fortsätter att förbättra förbränningsmotorernas effektivitet. De många starka bidragen i kategorin med konventionella lastbilar visade engagemanget hos alla tillverkare i detta avseende. I slutändan var dock DAF:s designkoncept med nya generationens lastbilar, som DAF XF 450, den mest övertygande kandidaten för att vinna utmärkelsen.”