Foto: BYD/arkiv Foto: BYD/arkiv

Hedin och BYD utökar sitt samarbete

Den europeiska mobilitetsleverantören och den världsledande elbilstillverkaren utökar sitt samarbete till att omfatta distribution och återförsäljning av BYD transportbilar i Sverige.

Hedin Mobility Group har utsetts till svensk ”Dealer+” av transportbilar från e-mobilitetspionjären BYD och utökar därmed partnerskapet där Hedin Mobility Group sedan 2022 är distributör och återförsäljare av BYD personbilar i Sverige och Tyskland.

Det utvidgade samarbetet innebär att Hedin Electric Mobility kommer att distribuera det nuvarande och kommande produktutbudet av helelektriska transportbilar från BYD på den svenska marknaden, med Hedin Mobility Groups återförsäljargrupper Hedin Bil och Bavaria Bil som återförsäljare.

Med start i december kommer BYD transportbilar att erbjudas på samtliga Hedin-anläggningar som representerar BYD personbilar, vilket enligt ett pressmeddelande från Hedin Mobility Group ska säkerställa en rikstäckande närvaro gentemot ett brett spektrum av kundgrupper.

I Sverige är elektrifieringen av transportbilar i en stark trend. I oktober 2023 utgjorde de eldrivna modellerna 23 procent av alla registrerade transportbilar, jämfört med 9 procent ett år tidigare. Från januari till oktober i år ökade antalet registrerade eldrivna transportbilar med 101 procent jämfört med 2022.

– Efterfrågan på utsläppsfria transporter fortsätter att växa och vi är därför glada över att utöka vårt samarbete med BYD, en världsledande tillverkare av elfordon, och lägga till deras transportbilserbjudande till vår produktportfölj, säger Victor Liljenberg, vd för Hedin Electric Mobility.

Om artikeln

Publicerad: 2023-11-21 14:45
Kategori: Nyheter
Taggar: BYD Företagsnyheter Hedin Mobility Group