"Vi är väldigt stolta över att äntligen kunnat köra i gång live med ICA Paket", säger Samuel Young, chef för ICAx.. "Vi är väldigt stolta över att äntligen kunnat köra i gång live med ICA Paket", säger Samuel Young, chef för ICAx..

ICAx – paketen samåker med maten

ICA fortsätter att göra vardagen enklare för kunderna genom att lansera ”ICA Paket” som är en ny pakettjänst från ICAx, ICA:s innovationshubb. Tjänsten finns tillgänglig sedan den 11 oktober i södra och västra Sverige och inom kort ska tjänsten finnas tillgänglig i hela landet.

ICAx har under de senaste två åren jobbat med olika lösningar för paketlogistik med syftet att skapa smarta och effektiviserande innovationer för ICA-butiker som lämnar ut paket.

ICA-butikerna tar dagligen emot otaliga transporter med livsmedel och paket till sina kunder och nu lanserar ICAx en ny pakettjänst där paketen samåker med befintliga lastbilstransporter till ICA-butikerna från ICAs lager. På så sätt tar man tillvara på outnyttjad plats i befintliga transporter. Paketen lämnas ut över manuell disk eller paketskåp hos ICA-butiker som är ombud åt ICA Paket.

På ICAx säger chefen Samuel Young att man är väldigt stolta över att äntligen kunnat köra i gång på riktigt med ICA Paket.
– Vi är övertygade om att det finns många e-handlare och kunder som kommer att vilja testa tjänsten. Vår förhoppning är att tjänsten är utrullad i hela landet inom kort. 9 av 10 ICA-butiker är paketombud eller har ett paketskåp idag, säger Samuel Young.

Först ut med att ansluta sig till tjänsten var Adlibris.
– Med ICA paket stärker vi Adlibris leveranserbjudande ytterligare och vi är övertygade om att våra kunder kommer att uppskatta detta nya leveransalternativ, säger Nicklas Törnqvist, supply chain manager Adlibris.

ICA Paket är ett samarbete mellan ICAx, Earlybird och Ingrid. Tjänsten finns tillgänglig sedan den 11 oktober i södra och västra Sverige och finns som leveransval för boende i områden där någon av de drygt 100 ICA-butikerna som anslutit sig till tjänsten finns. Inom kort kommer även Apotek Hjärtat ansluta sig till tjänsten.

Om artikeln

Publicerad: 2023-10-23 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: E-handel ICA Paket ICAx Mattransport Paketleveranser Samuel Young Vägtransport