Transportföretagens vd Marcus Dahlsten och Sofia Hanfelt från Frigoscandia vid prisutdelningen. Transportföretagens vd Marcus Dahlsten och Sofia Hanfelt från Frigoscandia vid prisutdelningen.

Frigoscandia vinner Transportföretagens Hållbarhetspris

Under onsdagskvällen vann Frigoscandia i Helsingborg "Transportföretagens Hållbarhetspris 2023". Övriga finalister var Falkenklev Logistisk och Nordanå Transport. Som vinnare tog Frigoscandia emot en check på 50 000 kronor som de kommer skänka till det lokala fotbollslaget Hittarps Gatulag.

På Frigoscandia är man glada och känner sig hedrade.
– Vi arbetar väldigt målinriktat med den fossilfria omställningen, det är jag väldigt stolt över, men många med mig är också väldigt stolta över den matbro vi skapade till Ukraina. Vi såg helt enkelt en möjlighet att bidra med det vi kan, säger Sofia Hanfelt, inköpschef på Frigoscandia och den som tog emot priset.

Prispengarna skänks till Hittarps Gatulag som är ett fotbollslag för personer som befinner sig i en utsatt situation.
– Det kan handla om en drogproblematik eller psykisk ohälsa som gjort att de har hamnat utanför samhället och där fotbollslaget bidrar med att skapa gemenskap, syfte och sammanhang, säger Sofia Hanfelt.

Utöver Frigoscandia var Falkenklev Logistisk och Nordanå Transport finalister. Under prisutdelning lyfte Transportföretagens vd Marcus Dahlsten den hållbarhetsundersökning som Transportföretagen presenterat tidigare under dagen. Undersökningen visar att fyra av fem bolag inom transportsektorn anser att hållbarhetsfrågan är viktig.

Juryns motivering
Årets Hållbarhetspris går till ett stort logistikföretag som betraktar hållbarhetsarbetet som en naturlig del av hela verksamheten. Och lika affärskritiskt som övriga processer inom hela verksamheten.

Genom att systematiskt leta efter och analysera potentiella miljöåtgärder, har företaget genomfört flera, både stora och små investeringar. Mindre och större åtgärder har gjorts för att minska koldioxidutsläpp och optimera all energiåtgång inom hela bolaget.

Ledningen har uppvisat mod och ständig omställningsvilja, bevisat bland annat genom stora och långsiktiga miljöinvesteringar, detta mitt i en ekonomiskt osäker omvärld.

Därtill har bolaget i fråga påvisat ett stort samhällsansvar, ett Corporate Social Responsibility (CSR)-engagemang, genom att aktivt arbeta för minskat matsvinn och att hjälpa andra människor i svåra utsatta lägen. En enhällig jury har utsett en vinnare. Vinnare av Transportföretagens Hållbarhetspris 2023 är Frigoscandia AB.

Om artikeln

Publicerad: 2023-09-29 13:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Frigoscandia Hittarps Gatulag Hpllbarhetspris Klimatomställning Miljö Transportföretagen