Foto: Rema 1000 pressmaterial. Foto: Rema 1000 pressmaterial.

Danska REMA 1000 beställer 30 ellastbilar

Den danska budgetkedjan REMA 1000 har beställt 30 elbilar varav 20 kommer att levereras innan årets slut.

Nyheten tillkännagavs via Remas Facebook-sida tisdagen förra veckan. Företaget säger sig vara ”exalterade” över beställningen och att övergången till transporter med ellastbilar är ett steg i rätt riktning.

Redan innan slutet av året levereras 20 ellastbilar och ytterligare 10 under 2024. Det betyder att Rema under de kommande månaderna kan ersätta var sjätte av sina körda kilometer med el och att var tredje leverans till butiker i framtiden kommer att vara elbilar, enligt Rema.

När den första av de beställda lastbilarna kommer, ska de sättas in i trafik på östra Jylland och Storköpenhamn i samarbete med Reitan Retail och Rema 1000:s systerbolag Uno-X Mobility Denmark.

Beställningen kommer bara en månad efter att Rema gjorde sin första elektriska leverans. Transporten gick från Remas distributionscentral på Vinterbro till Remas filial i Åssiden.

Förutom elfordon har Rema nio biogasfordon som redan är i drift och ytterligare fyra sådana fordon är beställda. Företagets främsta klimatmål är att senast 2026 endast använda fossilfria alternativ.