Foto: Volta Trucks. Foto: Volta Trucks.

DSV går med i programmet för att provköra Volta Zero

Det globala transport- och logistikföretaget DSV ska provköra en Volta Zero elektrisk lastbil som en del av tillverkarens Driving Experience Programme, som gör det möjligt för åkare att låna en lastbil under en längre period för att förstå hur Volta Zero kan integreras med deras verksamhet.

Den helelektriska Volta Zero kommer att bli den första lastbilen i DSV:s fordonsflotta som inte avger avgaser. Lastbilen kommer att utgå från DSV:s södra nav i Purfleet och kommer att slutföra sista-milenleveranser i London och South East. Rutterna kommer att köras mellan klockan 06.00 och 19.00, med laddning över natten vid deras huvuddepå, skriver Motor Transport.

Om artikeln

Publicerad: 2023-08-24 13:21
Kategori: Nyheter
Taggar: CO2 DSV Ellastbil Klimatomställning Miljö Nollutsläppsfordon Volta Trucks Volta Zero