Foto: Fuso/Hino. Foto: Fuso/Hino.

En skräll från Japan – Fuso och Hino blir ett

Daimler Truck och Toyota har beslutat att slå samman sina lastbilstillverkare Fuso och Hino. Sammanslagningen är avsedd att skapa en globalt konkurrenskraftig japansk tillverkare av kommersiella fordon.

Sammanslagningen kan betecknas som en ”skräll” från Japan där lastbilstillverkarna Fuso och Hino är baserade. Daimler Truck och Toyota som är moderbolagen till Fuso och Hino, undertecknade nyligen en avsiktsförklaring. Målet med sammanslagningen är att bygga en globalt konkurrenskraftig japansk tillverkare av kommersiella fordon och stärka verksamheten på global nivå.

Sammanslagningen innebär att man kan göra snabbare framsteg på vägen mot CO2-neutralitet. Fuso och Hino kommer att kombinera utveckling, inköp och produktion av kommersiella fordon. Daimler och Toyota kommer att investera lika mycket var i det börsnoterade bolaget, skriver Eurotransport.

Om artikeln

Publicerad: 2023-06-01 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: CO2 Daimler FUSO Hino Klimatmål Toyota