infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD), deltar på ITF:s möte. Foto: Regeringen. infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD), deltar på ITF:s möte. Foto: Regeringen.

Andreas Carlson deltar på ITF Summit 2023

Den 25 maj deltar infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson på årets möte med International Transport Forum (ITF) i Leipzig.

Den 26 april hade representanter från Här Stannar Sverige (HSS) möten med bland andra infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) i Sveriges riksdag. Nu reser han ner till ITF i Leipzig, Tyskland och förhoppningsvis tar han med sig något från mötet med HSS:

På mötet i Tyskland ska deltagarna bland annat diskutera hur transporter kan möjliggöra ekonomisk tillväxt och driva på miljömässig och social hållbarhet.

Andreas Carlson deltar i två ministermöten, varav ett behandlar processuella frågor för ITF och det andra är en diskussion om grön omställning för transportsektorn. Andreas Carlson deltar även i en paneldiskussion med fokus på klimatanpassningsåtgärder och grön omställning av transportsektorn, där ministern kommer lyfta elektrifiering som prioriterad för Sverige.
Andreas Carlson har även bilaterala möten med Världsbankens transportdirektör Nicolas Peltier-Thiberge och Ukrainas vice minister för samhällen, territorier och utveckling av infrastruktur Serhiy Derkach.

ITF har 64 medlemsländer som träffas i maj varje år för att tillsammans med företag och intresseorganisationer diskutera transportrelaterade frågor.

Om artikeln

Publicerad: 2023-05-26 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Andreas Carlsson Hållbara Transporter. Godstransporter HSS Infrastruktur ITF Kristdemokraterna Transportfrågor