Foto: Daimler Truck. Foto: Daimler Truck.

1 miljon Active Break Assists har sålts

Daimler Truck firar en milstolpe för säkerhet för lastbilar och bussar. Målet var att utrusta minst 75 procent av fordonen som levereras 2025 och minst 80 procent 2030 med ett säkerhetssystem som överstiger lagkraven vad gäller prestanda och tillämpningsområde.

Visionen om olycksfri körning motiverar Daimler Truck för alla lastbilar och bussar som utvecklas och produceras i företagsgruppen och säljs under varumärkena Mercedes-Benz, Freightliner, FUSO, Setra, Thomas Built Buses, Western Star, Bharat Benz och RIZON.

Inom Daimler Trucks varumärkesportfölj står varumärket Mercedes-Benz för tekniska, banbrytande prestationer inom säkerhetsområdet. De aktuella säkerhetssystemen används ofta på Mercedes-Benz Trucks först och erbjuds sedan successivt för andra märken enligt den globala plattformen beroende på marknadens krav och kundernas önskemål.

Bara under 2022 fanns en mängd nya säkerhets- och assistanssystem tillgängliga på andra marknader, märken och modeller, bland andra Active Sideguard Assist i Freightliner Cascadia och Active Drive Assist 2 i Setra ComfortClass och TopClass-bussarna.

Den automatiska nödbromsassisten Active Break Assist som presenterades för första gången 2006, har hittills sålts mer än en miljon till fordon från Daimler Truck.

Foto: Daimler Truck.
Foto: Daimler Truck.

Om artikeln

Publicerad: 2023-05-29 10:19
Kategori: Nyheter
Taggar: Active Break Assist Daimler Truck Lastbil Mercedes-Benz Nödbroms Trafiksäkerhet Vägtransport