Russell Patmore, Truck Sales Director på DAF (vänster) och Asset Alliance Groups vd Willie Paterson. Foto: DAF Russell Patmore, Truck Sales Director på DAF (vänster) och Asset Alliance Groups vd Willie Paterson. Foto: DAF

Brittiska Asset Alliance Group beställer 1500 lastbilar från DAF

Brittiska Asset Alliance Group har beställt 1 500 nya el- och diesellastbilar från DAF. Företaget, som bedriver lastbilsuthyrning och -leasing, får fordonen levererade från 2023 och framåt. I beställningen ingår minst 75 helt elektriska lastbilar.

Beställningen består av både nya generationens dragbilar DAF XF och XG för långa och tunga transporter, samt fordon i serierna DAF LF och DAF XD med både el- och dieseldrivlinor för distribution och yrkestrafik. I köpet ingår kompletta DAF reparations- och underhållspaket och lastbilarna kommer att underhållas via DAF:s återförsäljarnätverk, som finns på mer än 130 platser i Storbritannien och Irland.

– Beställningen är ett stort åtagande för Asset Alliance Group och DAF och visar på den starka relation vi har haft i många år och vårt engagemang för miljön och utsläppsfria lösningar, säger Asset Alliance Groups vd Willie Patterson.

– Den här stora beställningen ger oss tillgång till de lastbilar vi behöver för att upprätthålla kvaliteten på vår vagnpark och våra höga krav på verksamheten, vilket säkerställer att vi kan fortsätta att leverera exceptionella, moderna och bränsleeffektiva fordon till våra befintliga kunder, samtidigt som vi lockar nya kunder på den snabbt expanderande marknaden för elfordon, tillägger Marc Mellon, Asset Alliance Groups Director of Asset Management.

– De här lastbilarna drar nytta av den nya lagstiftningen om vikter och mått på ett unikt sätt för att garantera förstklassiga prestanda för både el- och dieselversionerna, förklarar Russell Patmore, Truck Sales Director på DAF i Storbritannien.

Nya generationens DAF-fordon XF, XG och XG+ för långa och tunga transporter tilldelades ”International Truck of the Year 2022” och den nya generationens DAF XD för distribution och yrkestrafik fick denna utmärkelse 2023.

De nya XD och XF Electric, som är baserade på de prisbelönta nya serierna XF och XD, börjar produceras under våren 2023. Båda fordonen är utrustade med PACCAR-elmotorer som i kombination med modulära batteripaket har räckvidder på upp till 500 kilometer.

Fordonen i serien DAF LF har räckvidder på cirka 270 kilometer, vilket gör dem lämpliga för distribution regionalt och i städer. Förutom ett urval av helt elektriska fordon levererar DAF en uppsättning PACCAR-laddare och erbjuder sina kunder dessutom goda råd och förarutbildning.

Om artikeln

Publicerad: 2023-03-21 14:00
Kategori: Nyheter
Taggar: DAF Företagsnyheter Storbritannien