Foto: Blinto.se Foto: Blinto.se

Kranbilsekipage slog prisrekord på nätauktion

Nätauktionsföretaget Blinto inleder 2023 med att sätta ett nytt försäljningsrekord med högsta slutpris genom tiderna för ett enskilt objekt. Den 30 januari avslutades auktionen på en Scania kranbil med trailer som gick för rekordsumman 6 miljoner kronor.

Klockan 11.00 den 30 januari 2023 klubbades auktionen igenom på en Scania kranbil med trombontrailer från 2020, med ett slutpris på hela 6 miljoner kronor. Det fanns ett stort intresse för kranbilen och dess trailer under auktionens gång och kranbilen genererade ett fyrtiotal bud från ett tjugotal olika budgivare, både inhemska och internationella.

I takt med att begagnatmarknaden stadigt växer, ökar också andelen nyare maskiner som i sin tur driver högre slutpriser.
– Det känns otroligt roligt att säljarna känner sig trygga med att vi som bolag förmedlar de större, nyare och därmed också ofta, dyrare objekten, säger Thomas Swärd som är auktionsmäklare för objektet.

På Blinto säljs objekt främst inom entreprenad, lant- och skogsbrukssegmenten samt tyngre fordon, men givetvis också proffsprodukter inom andra segment.
– Segmentet tunga fordon, som lastbilar och kranbilar, har växt stadigt under den senare tiden och vår egen försäljning under januari har ökat med 35 procent gentemot föregående år. Vi märker att vi har både rätt målgrupp och typ av objekt på sajten och tror att det finns fler rekord att vänta, säger Richard Nilsson, vd.

Det nya rekordet var en stor ökning mot det föregående försäljningsrekordet av ett enskilt objekt. Den tidigare högsta försäljningssumman var på 3,6 miljoner kronor för en Huddig 1260 D Linjemaskin från 2018 som såldes i juni 2022.

Om artikeln

Publicerad: 2023-02-07 08:29
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Företagsnyheter Försäljningsrekord Nätauktioner Scania