Den elektriska lastbilen på plats för leveranser under Vasaloppet. Den elektriska lastbilen på plats för leveranser under Vasaloppet.

DHL levererar Vasaloppet

Över 50 000 starter är bokade till Vasaloppsveckan 2023. Vilket i sin tur betyder att 50 000 klädsäckar ska levereras från start till mål och att flera tusen par skidor ska hamna hos rätt ägare i god tid vid start. För tolvte året i rad ansvarar DHL för logistiken och transporterna som säkerställer leveransen av personliga ägodelar till varje Vasaloppsåkare.

Tjejvasan, Stafetten, Öppet spår, Vasaloppet 30 och finaldagens Vasaloppet. Den 24 februari drar Vasaloppsveckan i gång på riktigt vilket även innebär att allt ska klaffa i den väl förberedda DHL-styrkan som nu intagit Dalarna. 65 fossilfria lastbilar och 750 volontärer är på plats och redo att hantera logistiken in i minsta detalj.

2023 blir Vasalopp nummer 99 i historien. Det första arrangerades 1922 och hittills har över en och en halv miljon skidåkare genomfört sitt lopp ”I fäders spår för framtids segrar.” DHL har varit med som transport- och logistikpartner till Vasaloppet sedan 2011. Förra året introducerades en av världens första tunga eldrivna lastbil, som också är med på vägarna mellan Sälen och Mora i årets upplaga. Samtliga 65 lastbilar från DHL är fria från utsläpp av fossila bränslen och används dagligen i DHL:s erbjudande Skicka Grönt.

Utöver starterna för Tjejvasan, Stafetten, Öppet spår, Vasaloppet 30 och Vasaloppet, bemannar DHL även depån i Eldris och vattenstationen i Läde.

Om artikeln

Publicerad: 2023-02-27 08:58
Kategori: Nyheter
Taggar: DHL Ellastbil Fossilfria Lastbilar Klimatomställning Miljö Vasaloppet