Stina Fagerman på Mercedes-Benz och Clemens Tönnies  på Tönnies Group skakar hand när överenskommelsen är i hamn. Stina Fagerman på Mercedes-Benz och Clemens Tönnies på Tönnies Group skakar hand när överenskommelsen är i hamn.

Tevex avser köpa 50 Mercedes-Benz e-Actros LongHaul

Tevex Logistics, ett dotterbolag till Tönnies Group, har för avsikt att i framtiden använda den batteridrivna långdistanslastbilen eActros LongHaul för leverans av livsmedel.

Under ett officiellt kundbesök på Daimler Trucks huvudkontor, undertecknade Stina Fagerman, chef för marknadsföring, försäljning och tjänster på Mercedes-Benz Trucks, samt Clemens Tönnies, Managing Partner för Tönnies Group och Dirk Mutlak, Managing Director på Tevex Logistics, en gemensam avsiktsförklaring för beställningen av 50 Mercedes-Benz elektriska semitrailers. eActros LongHaul med en räckvidd på cirka 500 km är planerad att börja serietillverkas 2024.

Tevex är en mångårig partner till Mercedes-Benz Trucks med en stor innovativ anda.
– Vi är mycket glada över att logistikföretaget planerar att förlita sig på eActros LongHaul för särskilt krävande, temperaturkontrollerad mattransport, avslutar Stina Fagerman, Mercedes-Benz.