Sjuk chaufför dog på terminal

En sjuk lastbilschaufför som fortsatte att arbeta avlider efter att ha kollapsat på terminalen i Cambridge. Han ville inte ”slösa” på de statligt finansierade sjukvårds- och hälsovårdstjänsterna vilka alla som bor i Storbritannien kan använda utan att behöva betala hela kostnaden för tjänsten. (NHS)

Att utföra och inte minst slutföra sin uppgift är för de flesta chaufförer en hederssak. Sjukdomar, dåligt mående och influensor är några exempel på vad chaufförer kan låta stå till sidan för att fullgöra sitt arbetspass. Frågan denna händelse ställer är om vi inte borde lyssna till våra kroppar mer.

Den tragiska händelsen förmedlades av den lokala tidningen St Helens Star. I artikeln beskriver den avlidne förarens fru honom som en ”en på miljonen pappa”. Han hade kvällen innan sagt till sin fru att han inte kände sig bra innan han påbörjade sitt körpass för att leverera i Cambridge.

Tvåbarnspappan bestämde sig på ett sätt som var typiskt för honom, att köra sitt pass som planerat för att undvika att ta en ledig dag och för att inte ”slösa bort NHS-tid” (NHS är liknande det sjukvårdssystem vi har i Sverige).

Han kom fram till Cambridge, men kollapsade på terminalen och dog endast 47 år gammal.

Stödet till familjen efter hans bortgång är massivt och frun säger till St Helens Star att han ser ner på dem med ett leende för all support familjen får.

Obduktionen visade senare att föraren avlidit till följd av ett abdominalt aortaaneurysm, vilket med andra ord är en bristning i magens blodkärl.

Artikeln av St Helens Star innehåller också flera hyllningar till föraren från hans fru som berättar att Rugby League-klubben hennes man var en del av, har samlat in nästan 5 000 pund till familjen.

Tragedin sker mitt under det pågående trycket på brittisk sjukvård som just nu måste hantera en sjuksköterskestrejk, ökade influensapatienter, budgetrestriktioner och personalbrist, skriver Trans.info.

Om artikeln

Publicerad: 2023-01-04 15:55
Kategori: Nyheter
Taggar: Arbetsmiljö Chaufför Död Lastbilschaufför NHS Ohälsa Sjuksköterskestrejk Sjukvård