DAF XD. DAF XD.

Nya lastbilsmodeller och starkt globalt resultat

Paccar rapporterar om rekordhög nettointäkt för 2022 enligt Preston Freight, vd på Paccar. ”Resultatet återspeglar den starka efterfrågan på DAF, Peterbilt och Kenworths nya lastbilsmodeller av premiumkvalitet över hela världen, rekordvinster på eftermarknadsdelar och starka finansiella tjänster”, säger han.

Paccar uppnådde kvartalsintäkter på 8,13 miljarder USD under fjärde kvartalet 2022, jämfört med de 6,69 miljarder USD som rapporterades under samma period 2021.

Företaget tjänade 921,3 miljoner USD (2,64 USD per utspädd aktie) under fjärde kvartalet 2022, 78 % högre än de 518,7 miljoner USD (1,49 USD per utspädd aktie) som tjänades under fjärde kvartalet 2021. Paccar uppnådde intäkter på 28,82 miljarder USD 2022. intäkter på 23,52 miljarder USD 2021. The company earned $3.01 billion ($8.63 per diluted share) in 2022, compared to $1.87 billion ($5.35 per diluted share) earned in 2021.

Paccar tillverkar nu historiskt det mest omfattande sortimentet av nya lastbilar inklusive nya DAF XG+, XG, XF och XD tunga lastbilar som utsågs till International Truck of the Year, nya Peterbilt 579 och Kenworth T680 tunga lastbilar som har stora aerodynamiska och tekniska förbättringar och nya Kenworth och Peterbilt medeltunga lastbilar.

Dessa fordon levererar förstklassig kvalitet, utmärkt bränsleeffektivitet och låga driftskostnader för våra kunder. Paccar investerar också i nästa generations produkter och teknologier för att ytterligare förbättra kundernas driftseffektivitet”, säger Preston Freight och tillägger att investeringarna inkluderar Kenworth, Peterbilt och DAF batterielektriska lastbilar, förbränning av vätgas och drivlinor för bränsleceller, förbättrade Paccar Connect telematiklösningar och pågående utveckling av Paccar Autonomous Vehicle Platform.

 Kenworth T680.
Kenworth T680.

Om artikeln

Publicerad: 2023-01-27 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Batterielektriska Lastbilar DAF Godstransport Kenworth Lastbilar Paccar Peterbilt Truck of the Year Tunga fordon