Christian Helgesson, vd för XR Logistik och Mathias Olsson, vice vd XR Logistik framför en av Volvos eldrivna lastbilar.   Christian Helgesson, vd för XR Logistik och Mathias Olsson, vice vd XR Logistik framför en av Volvos eldrivna lastbilar.

XR Logistik investerar i framtidens tunga elfordon

XR Logistik via dotterbolaget Olssons Åkeri satsar tillsammans med Volvo och Skövde Energi på att få ut dom första serietillverkade ellastbilarna ut på vägarna.

Transportindustrin ställer om till hållbara transporter. Volvo har ambitionen att vara ledande i den omställningen och de erbjuder marknaden serietillverkade elektriska lastbilar. Volvo var först i världen med att erbjuda detta inom det tunga segmentet. Volvo är del i att bygga ut ladd-infrastrukturen i Europa i samverkan med övriga tillverkare.

På XR Logistik är man stolta över att vara med och elektrifiera Volvos interna transporter Tillsammans med Volvo och Skövde Energi kan man presentera en plan för att börja använda elektriska lastbilar för rutter i Skövde och Skövde-Göteborg.

Som en viktig del i XR Logistiks hållbarhetsarbete och med ambitionen att ligga i framkant när det gäller hållbara alternativ för transporter, kommer Olssons Åkeri att investera i elektriska tunga lastbilar när dom introduceras på marknaden. Leverans av lastbilarna beräknas till början av nästa år.

”Vi ser fram emot att lära oss av den nya tekniken och tillsammans med vår kund utveckla framtidens hållbara transporter,” säger Christian Helgesson, vd XR Logistik.

Om artikeln

Publicerad: 2022-12-14 09:05
Kategori: Nyheter
Taggar: Elektrifiering Godstransport Klimatomställning Logistik Olssons Åkeri Volvo XR Logistik