Foto: @A1Truckstop. Foto: @A1Truckstop.

Knivattack på truckstop gav 11 års fängelse

En fransk lastbilschaufför har dömts till elva och ett halvt års fängelse efter att ha erkänt två fall av att uppsåtligen ha åsamkat annan person skada. Händelsen inträffade på brittiska Ashford International Truckstop där den dömde föraren attackerat två kollegor med kniv efter att ett bråk uppstått.

Enligt Kent Online som rapporterade om förhandlingarna vid Canterburys domstol, utspelade sig händelsen den 21 maj 2022. Rapporten anger att chauffören som befunnits skyldig till attacken anlände till Ashford International Truckstop vid 23-tiden.

Medan han var ett kafé på lastbilsstoppet sägs han ha konfronterat kollegor som tittade på fotboll på TV:n. Det utlöste ett bråk under vilket den franske chauffören knuffades omkull. Åklagare Paul Edwards citeras av Kent Online ha sagt att chauffören senare låg och lurpassade på de andra förarna, gömd under ett släp och beväpnad med en kniv.

”Efter mer än en minut kom den tilltalade fram och attackerade en av förarna. Den andre föraren tog sig till sin lastbilshytt för att ta fram en domkraft med vilken han hoppades kunna försvara sig. När han vänder sig om, knivhuggs han i ena axeln, enligt Kent Online.

Knivhugget gick rakt igenom axeln och sedan knivhuggs han ytterligare två gånger i axel och arm. Innan han kunde ta sig till säkerhet, lyckades han avvärja ytterligare attacker som riktades mot hans mage och rygg.

Det slutade dock inte här utan en tredje förare kom till platsen och konfronterade knivmannen som då tog tag i domkraften på marken och svingade den mot hans käke och slog honom till marken där han fortsatta att utdela slag och knivhögg honom i armen.

Enligt Kent Onlines rapport behövde båda offren akut sjukhusvård för sina skador och den gtredje föraren fick en armbågsskada som krävde 56 stygn.

Efter att ha erkänt sig skyldig till attackerna dömdes knivmannen, som saknar fast adress, till elva och ett halvt års fängelse.

Chockerande incidenter som dessa har blivit allt mer vanliga på lastbilsparkeringar över hela Europa, särskilt på helgerna.

Trans.info har samlat statistik om dessa oroande incidenter sedan våren 2021. Du finner statistiken i tabellen i slutet av Trans.infos artikel.

Om artikeln

Publicerad: 2022-12-08 12:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Åklagare Ashford Truckstop Chaufförsbråk fängelse Knivattack Lastbilschaufför Polis Truckstop Våldsbrott