Foto: Jamie Lorriman. Foto: Jamie Lorriman.

Arg chaufför gav polisen långfingret

En lastbilschaufför i Storbritannien ska i början av december ha gett polisen långfingret efter att ha kört upp på trottoaren och ut på gräset för att komma förbi en Just Stop Oil-blockad. Chauffören skrek både till polisen och protestanterna ”(mindre) väl valda ord” i samband med detta.

Berättelsen täcktes av Daily Telegraph medan videofilmer som delas av Just Stop Oil också visar när lastbilschauffören först blockerades av klimatdemonstranter och sedan körde förbi dem på ovan nämnda sätt.

Även om tilltaget gjorde att lastbilsföraren inte behövde stå stilla och vänta, blev han stoppad av polisen som jagade ifatt föraren som brutit mot trafikreglerna. Detta gjorde att föraren blev verkligt arg och gav polisen långfingret och sade att ”Ni är inte bättre än dem (demonstranterna).”

Denna händelse inträffade bara några dagar efter att en bayersk polis filmades när han släpade bort en klimatdemonstrant från motorväg för att trafiken skulle kunna återupptas, vilket ledde till jämförelser med situationen i Storbritannien.

Läs artikeln i sin helhet och länkar i densamma här.

Om artikeln

Publicerad: 2022-12-15 12:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Blockad Böter Just Stop Oil Lastbil Miljöaktivist Miljödemonstranter Polis