Foto: Trafik Göteborg Foto: Trafik Göteborg

Stor trafikpåverkan på E6 Göteborg till helgen

Helgen den 2-4 december stängs körfält på E6 vid Olskroken, vilket kommer att skapa köer. Störst påverkan blir det norrut – därför rekommenderas bilister som kommer söderifrån att välja Söderleden.

Västlänken håller på att bygga en ny järnvägsbro över E6 som ansluter Västlänken till spåren i Olskroken. Vid vissa arbetsmoment krävs en större arbetsyta och då måste körfält stängas på E6 mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet.

Nästa gång detta sker är helgen den 2-4 december – närmare bestämt från fredagen den 2 december klockan 21.00 till måndagen den 5 december klockan 05.00. Under den här tiden hålls endast ett körfält öppet norrut och två körfält öppna söderut, vilket enligt Trafikverket kommer att påverka trafiken kraftigt.
– Det stämmer. Vi har gjort en analys utifrån liknande händelser och den visar att restiden kan förlängas med cirka 15-20 minuter under dagtid. Värst väntas det bli mellan klockan 13.00 och 16.00, säger Johan Hallberg, trafikkoordinator på Trafikverket.

Störst påverkan blir det för trafiken som kommer på E6 söderifrån och från väg 40. Dessa trafikanter rekommenderas att välja Söder-/Västerleden istället för E6 – i synnerhet om man reser på dagtid. Ett tips till bilisterna är att kolla i Trafiken.nu-appen före avresa – på så sätt kan man se var köerna är just nu.

Trafikanterna får inte heller missa att renoveringen av Tingstadstunneln pågår för fullt, vilket innebär begränsad framkomlighet i och kring tunneln.

Ytterligare helgarbeten är inplanerade till vintern/våren 2023, men då ska minst två körfält vara öppna i varje riktning. Bron beräknas vara klar sommaren 2023. Allt enligt ett pressmeddelande från Trafik Göteborg.

Klicka på kartan för större bild.

Om artikeln

Publicerad: 2022-11-29 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: E6 Göteborg Olskroken Trafikinformation Vägarbeten