Vägarbeten

Listar alla artiklar taggade med: Vägarbeten

Bara var tredje håller hastigheten vid vägarbeten

Under åren 2003–2015 skedde nästan 4 000 olyckor vid vägarbeten, enligt Trafikverket. I 1,4 procent av olyckorna omkom en person. I drygt 11 procent av olyckorna skadades någon svårt. I drygt en fjärdedel av de nästan 4 000 olyckorna skadades vägarbetare.

Fordon konfiskeras vid fortkörning förbi danska vägarbeten – men i Sverige…

Tankesmedjantrafik menar att Nollvisionen innebär ett bra mål. Men de ställer sig frågan hur seriöst den samlade trafiksäkerhetsexpertisen på Trafikverket, Transportstyrelsen och Polisen samt juridiken arbetar mot målet.
Stefan Nilsson, redaktör på Tankesmedjantrafik, tar ett exempel: Den som kör förbi ett 50-skyltat vägarbete i Danmark i en hastighet över 100 km/t får bilen konfiskerad och rejäla böter. I Sverige händer ingenting trots larm från personal som arbetar längs våra vägar. Juridiken gör det omöjligt både att lagföra det som hastighetsbrott och som vårdslöshet i trafik.
Läs hans debattartikel:

M Sverige: ”Tänk på att inte utsätta vägarbetarna för risker”

Många underhållsarbeten utförs som bekant på de svenska vägarna under sommaren. Riksförbundet M Sverige har sammanställt en lista över de vägarbeten som påverkar trafiken mest under semestertiden.

Nu drar sommarens vägarbeten igång

Sommaren är en intensiv period när det gäller vägarbeten. Det känner du som yrkesförare så klart till. Stora och små vägarbeten kommer att påverka trafikanterna på olika sätt.
Här hittar du en förteckning över sommarens större arbeten!