Från och med 1 oktober är Veho Import AB ny generalagent för Mercedes-Benz Lastbilar i Sverige. Veho Import AB tar över lastbilsverksamheten från Mercedes-Benz Sverige AB. Från och med 1 oktober är Veho Import AB ny generalagent för Mercedes-Benz Lastbilar i Sverige. Veho Import AB tar över lastbilsverksamheten från Mercedes-Benz Sverige AB.

Veho Import AB ny generalagent för Mercedes-Benz Lastbilar

Från och med 1 oktober är Veho Import AB ny generalagent för Mercedes-Benz Lastbilar i Sverige. Veho Import, med bas i Malmö, är en del av den finska Veho-koncernen som varit generalagent för Mercedes-Benz i Finland sedan 1939. Veho Import AB tar över lastbilsverksamheten från Mercedes-Benz Sverige AB. Förvärvet är en viktig del i Vehos långsiktiga tillväxtstrategi.

I Sverige säljer Mercedes-Benz omkring 800 tunga lastbilar årligen och totalt är cirka 6 500 fordon i trafik. Det är alltså en stor affär både för försäljning och eftermarknad som Veho Import nu tar över.

I och med förvärvet av lastbilsverksamheten i Sverige, kommer Veho i fortsättningen att årligen leverera totalt omkring 5 000 lastbilar på de olika marknaderna.

Vehos långa erfarenhet i Norden och Baltikum samt ett starkt och dedikerat nätverk i Sverige menar företaget är förutsättningar för att kunna erbjuda goda kundupplevelser och tillgänglighet för Sveriges lastbilskunder.

Veho grundades som generalagent för Mercedes-Benz i Finland 1939 och har varit familjeägt sedan dess. 2021 omsatte företaget 1,4 miljarder euro och hade 2 200 anställda.

Om artikeln

Publicerad: 2022-10-03 14:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Gods Lastbilar Mercedes-Benz Lastbilar Sverige transporter Vägtransport Veho Import AB