Konkurrensverket har godkänt Scania Sveriges förvärv av Arver

Konkurrensverket har nu godkänt Scania Sverige AB uppköp av Arver Lastbilar AB. Det praktiska övertagandet kommer att ske den 1 december.

Sedan avtalet av förvärvet undertecknades den 2 september, har Konkurrensmyndigheterna i Sverige noggrant kontrollerat affären. Den 10 oktober godkändes övertagandet.

Arver Lastbilar finns i Mälardalen med verksamhet på åtta orter i Örebro, Karlskoga, Sala, Västerås, Eskilstuna, Katrineholm, Norrköping och Nyköping. Arver har sedan 1944 varit auktoriserad återförsäljare av Scania lastbilar.

Arver Lastbilars verksamhet, som bland annat består av lastbilsförsäljning, service, assistans och reservdelsförsäljning, omsätter totalt cirka 750 miljoner kronor och har ca 165 anställda.
– Det är såklart blandade känslor för oss att sälja företaget som varit inom familjen under så lång tid men vi känner stor tilltro till att Scania nu tar sig an den spännande framtid som branschen står inför, säger Johan Arver från ägarfamiljen av Arver Lastbilar AB.

David Källsäter om Scania Sveriges förvärv:
– Vår intention är att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med medarbetare och kunder utifrån den nuvarande basen. Arver Lastbilar är ett välskött bolag som Scania samarbetat med i många år, med strategiskt viktiga driftställen och kompetenta medarbetare. I detta skede är det viktigt för oss att kunderna känner sig trygga i att verksamheten på driftställena pågår i oförändrad takt och med samma energi som alltid. Våra kunder står alltid i första rummet, säger Scania Sveriges vd David Källsäter.

Med affären utökar Scania Sverige den egna återförsäljarverksamheten, som sedan tidigare ansvarar för storstadsregionerna Stockholm, Malmö och Göteborg samt Uppland, Gävleborg och Dalarna. Därutöver finns det 15 fristående återförsäljarbolag runt om i landet.

Om artikeln

Publicerad: 2022-10-17 09:29
Kategori: Nyheter
Taggar: Arvers Lastbilar Godstransport Lastbil Lastbilsverkstad Scania Service