Här är Sveriges första eldrivna kyltransport på 64 ton

Nu tas den 64 ton tunga ellastbilen för kylda mattransporter, den första i sitt slag, i drift i Göteborg tillsammans med fyra laddplatser.

Under flera år har Scania och Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab haft ett nära samarbete för att utveckla en fordonsflotta som kan köra fossilfritt. Samarbetet mellan olika aktörer är en förutsättning för att elektrifieringen ska ta ordentlig fart de kommande åren.

Dagab var först i Sverige med att 2021 ta Scanias helelektriska tunga lastbil i drift. Nu utökas samarbetet, när den 64 ton tunga ellastbilen för kylda mattransporter – den första i sitt slag – tas i drift i Göteborg tillsammans med fyra laddplatser.

Lastbilen ska köras under minst två skift per dygn och leverera mat till butiker i och utanför Göteborg. Detta ger en väsentlig minskning av klimat- och miljöpåverkan och motsvarar en sträcka om 350-450 km per dygn.

Om artikeln

Publicerad: 2022-10-19 09:16
Kategori: Nyheter
Taggar: Dagab Ellastbil Kyltransport Scania