Volvo Cars slutar sälja diesel- och bensinbilar i Danmark

Volvo Car Danmark stoppar all försäljning av bilar som körs uteslutande på bensin och diesel. Danmark är den andra marknaden där Volvo enbart fokuserar på Recharge-bilar som är el- och laddhybridbilar. Det danska tillkännagivandet är en viktig milstolpe för Volvo Cars globala strategi att vara endast elbilstillverkare till 2030.

Att Volvo Cars Danmark slutar sälja bilar som uteslutande körs på bensin och diesel, är ett led i Volvo Cars strategi i att vara en helektrisk bilproducent 2030.

Danmark är den andra av Volvo Cars marknader efter Norge där Volvo Carsmeddelar att de uteslutande vill sälja Recharge-bilar. Recharge är Volvos namn på bilar som går att ladda och som rena el- eller plug in-bilar.

Danskarna har i hög grad efterfrågat just den typen av bilar i jämförelse med andra europeiska marknader. Volvo Car Danmark bedömer att detta beror på att laddinfrastrukturen är stark och fortsätter att växa, landets nationella fokus på hållbarhet och elektrifiering samt de särskilda skatteförmånerna vid köp av el- och laddhybridbilar.

Volvo Car Denmark räknar med att de nästa år kommer att sälja lika många el- och laddhybridbilar. Laddhybridbilarna kommer så småningom att fasas ut helt, men än så länge fortsätter Volvo Cars i Danmark att marknadsföra biltypen.

Volvo Cars kommer att lansera sin nya helelektriska suv senare i år och man räknar med att lanseringen kan sätta ytterligare fart på efterfrågan på elbilar.

Om artikeln

Publicerad: 2022-09-21 12:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Elbilar Klimat Laddhybrid Laddinfrastruktur Miljö Plug-in Volvo Cars