Foto: Gustav Lindh, Scania CV AB Foto: Gustav Lindh, Scania CV AB

Scania köper Arver Lastbilar AB

Scania Sverige AB och Scania Real Estate Services AB tecknade igår, måndag, avtal avseende förvärv av Arver Lastbilar AB, återförsäljare som erbjuder tjänster främst inom försäljning av Scania lastbilar, service och reservdelar, samt relaterade fastighetsbolag.

Arver Lastbilar finns i Mellansverige med verksamhet på åtta orter i Karlskoga, Eskilstuna, Katrineholm, Norrköping, Nyköping, Sala, Västerås och Örebro.

Arver har sedan 1944 varit auktoriserad återförsäljare av Scania lastbilar.

I samband med att Arver Lastbilars ägare gjorde en översyn av ägarstrukturen för bolaget visade Scania omgående intresse.
– Det är ett välskött bolag som Scania samarbetet med i många år, med strategiskt viktiga driftställen och kompetenta medarbetare. Därför valde vi att gå in som ägare och förvärva verksamheten, säger Scania Sveriges vd David Källsäter.

Arver Lastbilars verksamhet, som bland annat består av lastbilsförsäljning, service, assistans och reservdelsförsäljning, omsätter totalt cirka 750 miljoner kronor och har ca 165 anställda.

– Efter snart 80 år vid rodret är det nu dags för familjen Arver att stiga av och för en ny ägare att ta vid. Det är ingen slump att det blir Scania som kliver in och tar över ägandet. Scania är en aktör som efter ett långt samarbete känner bolaget väl och som här erhåller en viktig pusselbit, både i form av strategiska lägen men också i form av oerhört kompetenta medarbetare, säger Ulrika Arver från ägarfamiljen.

– Efter en längre investeringsperiod är bolaget nu i en mycket bra situation och vi i familjen kände att det nu var lämpligt läge att lämna över stafettpinnen till en ny ägare och ge oss större möjlighet att fortsätta utveckla våra andra affärsverksamheter, tillägger Ulrika.

– Vår intention är att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med medarbetare och kunder utifrån den nuvarande basen. I detta skede är det viktigt för oss att kunderna känner sig trygga i att verksamheten på driftställena pågår i oförändrad takt och med samma energi som alltid. Våra kunder står alltid i första rummet, säger David Källsäter om förvärvet.

Avtalet undertecknades den 2 september. Övertagandet förväntas genomföras under fjärde kvartalet i år efter godkännande från Konkurrensverket.

Om artikeln

Publicerad: 2022-09-06 07:36
Kategori: Nyheter
Taggar: Arver Lastbilar AB Ekonomi Företagsäffärer Scania