Ny lastbilsaktör på svenska marknaden – Hedin Trucks lanseras i elva städer

Elva etablerade anläggningar med lastbilsförsäljning, och fullservice dygnet runt. När Hedin Mobility Group renodlar lastbilsaffären blir Hedin Trucks en av Sveriges största lastbilsaktörer.

Hedin Bil är framför allt känt som en av Sveriges största bilhandlare, men har en lång historia av att jobba med lastbilar. 1995 förvärvades Philipson Bil i Helsingborg som var med och lanserade Mercedes-Benz lastbilar på den svenska marknaden på 50-talet.

Under 2022 har Hedin Bil fortsatt expansionen av sin lastbilsverksamhet med etablering i både Växjö och Markaryd, där den senare blir auktoriserad servicepartner för Mercedes-Benz och DAF lastbilar.
– Nu tar vi nästa steg och renodlar lastbilsaffären genom lanseringen av Hedin Trucks, en fristående division inom Hedin Bil som säljer tunga lastbilar från Mercedes-Benz. Hedin Trucks blir helt dedikerad mot lastbilsmarknaden samtidigt som vi har vår ägare Hedin Mobility Group, en av Europas största bilåterförsäljare, i ryggen, säger Mattias Nilsson som är ansvarig för den nya verksamheten.

Som en betydande aktör inom tunga nyttofordon är Hedin Trucks även en av släptillverkaren Kilafors största återförsäljare i Sverige. Man har därtill en centraliserad begagnatavdelning som hanterar lastbilar från bland annat Scania, Volvo, DAF och Mercedes-Benz, med den gemensamma nämnaren att de är noga kontrollerade och kvalitetstestade.
– Grundtanken är att leverera kompletta fordon. Dagligen säljer vi lastbilar med kran, krok och andra tillval, men allra viktigast är servicebiten, säger Mattias Nilsson.

Hedin Trucks finns på elva anläggningar runt om i södra och mellersta Sverige. Samtliga anläggningar förutom Växjö (enbart lastbilsförsäljning) har ett helhetserbjudande med både försäljning och verkstadstjänster.
Hedin Bil Borås
Hedin Bil Halmstad, Stenalyckan
Hedin Bil Göteborg, Hisings Kärra
Hedin Bil Helsingborg, Transport- och lastbilscenter
Hedin Bil Jönköping, Transport- och lastbilscenter
Hedin Bil Kristianstad
Hedin Bil Linköping
Hedin Bil Markaryd
Hedin Bil Uddevalla
Hedin Bil Uppsala
Hedin Bil Växjö

Om artikeln

Publicerad: 2022-09-09 14:15
Kategori: Nyheter
Taggar: Begagnade lastbilar DAF Hedin Trucks Lastbilsförsäljning Mercedes Scania Volvo