Med imponerande 132 poäng vann Kalle Svensson dagens kvaltävling till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer. Foto: TYA. Med imponerande 132 poäng vann Kalle Svensson dagens kvaltävling till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer. Foto: TYA.

Kalle Svensson imponerade i kvaltävlingen till Yrkes-SM

Den 20 september avgjordes den tredje och sista kvaltävlingen till årets Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer. Kvaltävlingen hölls i Ljungby och vinnaren blev Kalle Svensson från Klavreström som går sista året på VFG Utbildning inriktning transport i Växjö. Med 132 poäng har Kalle nu kvalificerat sig till Yrkes-SM i Karlstad 2024.

På andra plats kom Alfred Magnusson, Nifsarpsskolan i Eksjö med 125 poäng och på en hedrande tredjeplats placerade sig Simon Glader från MTG i Västra Frölunda också han med 125 poäng.

TYA, Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, en organisation med arbetsgivare och fackförbund inom transportsektorn, får hela tiden rapporter om att branschen söker efter fler och fler duktiga yrkeschaufförer.
– Genom tävlingar i transportteknik vill vi inspirera ungdomar, inte minst tjejer, till ett yrkesval med stora möjligheter både vad det gäller arbetstillfällen och framtida utveckling och samtidigt höja statusen på transportarbeten. Det ställs höga krav på förarnas yrkesskicklighet, något som på våra tävlingar visas upp av alla duktiga tävlande, säger Sigalit Slutbäck, vd på TYA.

Resultatlistan finner du nedan.

Resultatlista.
Resultatlista.

Om artikeln

Publicerad: 2022-09-22 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Förarbrist Förarutbildning Lastbilschaufför Transport Transportgymnasium Transportutbildning TYA; Yrkes-SM